Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Τα καλύτερα θαλάσσια σπορ που θα κάνεις στη Σκύρο!

04/09/2024
Τα καλύτερα θαλάσσια σπορ που θα κάνεις στη Σκύρο!

Τα θαλάσσια σπορ τα τελευταία χρόνια κερδίζουν σταθερά έδαφος στις προτιμήσεις των τουριστών. Είναι ένας καλός τρόπος να ανακαλύψεις τις θαλάσσιες ομορφιές της κάθε περιοχής, αλλά και να παραμείνεις δραστήριος. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε λίγη περιπέτεια και αδρεναλίνη στις διακοπές του; Και για να είμαστε ειλικρινείς, συνήθως αυτές είναι οι στιγμές που αναπολούμε, αφού τελειώσουν οι διακοπές μας. Σου βρήκαμε, λοιπόν, τον επόμενο προορισμό για να ζήσεις τη μαγεία των θαλάσσιων σπορ και δεν είναι άλλος από τη Σκύρο! Οι ομορφιές που κρύβει το νησί αυτό των Σποράδων το κάνουν όλο και πιο αγαπητό στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Στο άρθρο αυτό θα μάθεις όλα όσα πρέπει για τις δραστηριότητες που μπορείς να δοκιμάσεις στη Σκύρο.

Κατάδυση σε κρυστάλλινα νερά

Η κατάδυση ή αλλιώς scuba diving είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νησί. Είτε είσαι αρχάριος είτε έχεις ξανακάνει κατάδυση, οι ομορφιές της υποθαλάσσιας Σκύρου θα σε συναρπάσουν. Στις Αχερούνες, σε απόσταση μόλις 1 χλμ. από τη Λιναριά, το λιμάνι του νησιού, λειτουργεί το καταδυτικό κέντρο. Οι εκπαιδευτές θα σε καθοδηγήσουν με ασφάλεια στις βουτιές σου στα κρυστάλλινα νερά. Γνώρισε τον βυθό του Λακονησίου και το σπήλαιό του: στη μια πλευρά του θα συναντήσεις έναν κάθετο τοίχο 40 μέτρων, ενώ στην άλλη μια κοιλότητα με σφουγγάρια και κοράλλια. Για μία ακόμα αξέχαστη κατάδυση, εξερεύνησε τις θαλάσσιες σπηλιές και τα μεγάλα βράχια της ακατοίκητης νησίδας Μπαλάξας.

Windsurfing και Kitesurfing

Το παλιό όνομα της Σκύρου ήταν «Ανεμόεσσα», δηλαδή «μητέρα όλων των ανέμων». Γι’ αυτό, από τη Σκύρο δεν θα μπορούσαν να λείπουν δύο από τα πιο αγαπημένα θαλάσσια σπορ: το Windsurfing και το Kitesurfing. Οι ιδανικές παραλίες γι’ αυτά είναι η Καλαμίτσα και τα Γυρίσματα.

Ο κόλπος της Καλαμίτσας, νότια του λιμανιού του νησιού, είναι κατάλληλος για όσους επιζητούν την ηρεμία. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό: γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα και βλάστηση που φτάνει μέχρι την παραλία. Το χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι ότι φυσάει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο οι ΒΑ άνεμοι του Αιγαίου συνήθως πνέουν μεταξύ 4-5 μποφόρ, ενώ κάποιες φορές αγγίζουν και τα 7 μποφόρ. Αν σου αρέσουν τα δύσκολα, προτίμησε τις μεσημεριανές ώρες που συνήθως η δύναμη του αέρα είναι μεγαλύτερη. Αν μάλιστα είσαι τυχερός, μπορεί να συναντήσεις εδώ φώκιες ή ακόμα και δελφίνια! Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, καθώς απέχει μόλις 7 χλμ. από το λιμάνι της Λιναριάς.

Αντίθετα, αν διασκεδάζεις περισσότερο κάνοντας Windsurfing και Kitesurfing με πολυκοσμία, προτίμησε την παραλία Γυρίσματα. Η αμμώδης αυτή παραλία είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, προσελκύοντας όχι μόνο τουρίστες αλλά και ντόπιους. Μιας και ο άνεμος εδώ είναι λιγότερο ισχυρός σε σχέση με την Καλαμίτσα, η παραλία είναι πιο κατάλληλη για Kitesurf. Τα νερά της βαθαίνουν αρκετά και απότομα, όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες παραλίες της βόρειας Σκύρου. Μπορείς να φτάσεις εύκολα στα Γυρίσματα, καθώς απέχουν μόλις 12 χλμ. από το λιμάνι.

Τα θαλάσσια σπορ της Σκύρου δεν σταματούν εδώ!

Φυσικά μπορείς να κάνεις τις θαλάσσιες βόλτες σου με το SUP! Ακόμη, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις στο SUP γιόγκα ή και πιλάτες. Αν πάλι σου αρέσουν τα θαλάσσια ποδήλατα ή το κανό, μπορείς να τα βρεις όλα στην παραλία στον Μώλο.

Όποιο θαλάσσιο σπορ και αν επιλέξεις, η Σκύρος δεν θα σε απογοητεύσει. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να ζήσεις την περιπέτεια στις διακοπές σου; Κλείσε το εισιτήριο σου με τη SNE και γνώρισε από κοντά τα θαλάσσια σπορ της Σκύρου.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Τα καλύτερα θαλάσσια σπορ που θα κάνεις στη Σκύρο!»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ