Απλή Μετάβαση
Με Επιστροφή
Πολλαπλές διαδρομές
calendar
Αναχώρηση
calendar
Αναχώρηση
calendar
Επιστροφή

Πού θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα στη Σκύρο;

04/10/2024
Πού θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα στη Σκύρο;

Το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία. Και πού θα βρεις καλύτερο μέρος για να τη ζήσεις από τη Σκύρο; Τα καταγάλανα νερά του νησιού μαζί με τις χρυσές ακτές του συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Καθώς ο ήλιος δύει στον ορίζοντα, βάφει με τα πιο όμορφα χρώματα τον ουρανό και τη θάλασσα: ένα μοναδικό σκηνικό ηρεμίας, γαλήνης και απόλαυσης. Οι επισκέπτες της Σκύρου μπορούν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα σε μία από τις πολλές παραλίες του νησιού. Εμείς ξεχωρίσαμε και σου παρουσιάζουμε αυτές που θα σου χαρίσουν ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.

#1: Παραλία του Πεύκου

Δικαιολογημένα είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, καθώς τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, εκεί που σκάει το κύμα. Το τοπίο συμπληρώνουν τα τιρκουάζ νερά, η χοντρή άμμος και τα βοτσαλάκια. Η θέση της παραλίας είναι τέτοια, ώστε να μην την πιάνει ποτέ ο αέρας. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, αλλά υπάρχει χώρος και για όσους έχουν τον δικό τους εξοπλισμό. Μπορείς να χαλαρώσεις στις ξαπλώστρες πίνοντας το ποτό σου και ατενίζοντας νοτιοδυτικά προς την Εύβοια μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και αν το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα σού ανοίξει την όρεξη, θα βρεις δίπλα μία καντίνα και ένα εστιατόριο με πολλές επιλογές.

#2: Παραλία της Αγαλίπας

Στις διακοπές σου στη Σκύρο σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις μια επίσκεψη στην παραλία της Αγαλίπας, στα βορειοδυτικά του νησιού. Λόγω των ορυκτών της περιοχής τα βράχια έχουν κόκκινο, κίτρινο και μωβ χρώμα. Σε συνδυασμό με τα γαλανά νερά δημιουργούν μια εικόνα απαράμιλλου κάλλους που μαγνητίζει κάθε επισκέπτη. Ωστόσο, η πρόσβαση είναι δύσκολη, καθώς είναι δυνατή είτε με καραβάκι είτε με τα πόδια. Για να φτάσεις πεζοπορώντας ακολούθησε τις πινακίδες για τον Άγιο Πέτρο και αριστερά σου θα βρεις το μονοπάτι για Αγαλίπα. Έχε στο νου σου ότι στο τέλος η διαδρομή είναι λίγο απότομη. Φέρε τις δικές σου ψάθες και μπύρες για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, καθώς δεν λειτουργεί κάποιο μαγαζί στην παραλία. Αν θες να κάνεις το ηλιοβασίλεμά σου στη θάλασσα ακόμα πιο αξέχαστο, προχώρησε λίγο ακόμα προς τα νότια: εκεί θα βρεις την παραλία Αγαλίπα Ναυάγιο. Το σκηνικό με τα απομεινάρια του ξύλινου καραβιού σε αυτή την απομονωμένη παραλία θα δώσει μια νότα περιπέτειας στο ηλιοβασίλεμά σου.

#3: Άγιος Πέτρος

Στο βόρειο τμήμα της Σκύρου θα βρεις την παραλία του Αγίου Πέτρου. Οι μεγάλοι αμμόλοφοι πίσω από την παραλία δημιουργούν μια μοναδική αντίθεση με τα βότσαλα και τα βράχια της ακτής. Αν και δεν είναι οργανωμένη, οι κέδροι και τα πεύκα σού εξασφαλίζουν άπλετη σκιά, μέχρι τη δύση του ηλίου. Μπορείς και εσύ, όπως πολλοί επισκέπτες, να συνδυάσεις το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα με μια διανυκτέρευση στην παραλία. Σίγουρα θα είναι μία εμπειρία που θα την αναπολείς για καιρό!

#4: Γυρίσματα

Η αμμουδερή παραλία Γυρίσματα βρίσκεται κοντά στη Χώρα της Σκύρου. Με μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου διαθέτει beach bars αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο. Ο βοριάς που φυσάει συνήθως δημιουργεί ψηλά κύματα κάνοντάς την ιδανική για wind surf. Μια διαφορετική, λοιπόν, πρόταση για ηλιοβασίλεμα: ο ήλιος βασιλεύει σιγά σιγά στον μικρό λόφο δίπλα στα κύματα της θάλασσας. Το δροσερό αεράκι θα δώσει άλλη αίσθηση στο ηλιοβασίλεμά σου και σίγουρα θα σε ταξιδέψει.

Δες το επόμενο ηλιοβασίλεμα στη Σκύρο!

Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να χαλαρώσεις και να αφεθείς κι εσύ στη μαγεία του ηλιοβασιλέματος στη θάλασσα. Όποια παραλία κι αν επιλέξεις, θα σε αποζημιώσει! Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου με τη ΣΝΕ και ετοίμασε τις βαλίτσες σου για την όμορφη Σκύρο!

Σκύρος Ναυτική Εταιρεία

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πού θα δεις το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα στη Σκύρο;» Μάθε τα πάντα στο blog της SNE.

Αναζήτηση

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ