Σκιάθος

Όπως όλα τα νησιά των Σποράδων έτσι και η Σκιάθος είναι καταπράσινη και πανέμορφη, με πλούσια βλάστηση και πολύχρωμα τοπία. Είναι ένα νησί μεγάλης φυσικής ομορφιάς και αποτελεί αγαπημένο προορισμό διακοπών για πολλούς επισκέπτες.

Υπάρχουν πολλές παραλίες στη Σκιάθο με πεντακάθαρα νερά και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Από τις πιο γνωστές είναι οι Κουκουναριές, η Μεγάλη Άμμος και τα Λαλάρια, ενώ και οι υπόλοιπες είναι εξίσου πανέμορφες και όλες με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Στο νησί συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία το πράσινο με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας εικόνες απόλυτης ομορφιάς. Επίσης αξίζει να αναφερθούμε στις δύο λίμνες του νησιού που αποτελούν σημαντικούς βιότοπους και οικοσυστήματα. Η μία βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο, κοντά στη Χώρα και η άλλη στην Στροφυλιά κοντά στην παραλία Καναπίτσα.

Η Σκιάθος είναι νησί που προσφέρει σύγχρονες παροχές και τις υποδομές για όλους τους τύπους διακοπών. Είτε αναζητάτε έναν προορισμό ηρεμίας και χαλάρωσης, είτε για δράση και περιπέτεια η Σκιάθος έχει πολλά να προσφέρει στον καθένα χωριστά.

Στη Σκιάθο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εκκλησίες και μοναστήρια τα περισσότερα του 17ου αι, με σημαντική ιστορία και ενδιαφέροντα κειμήλια.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το παλιό κάστρο που δεσπόζει στην παλιά πόλη. Το κάστρο χτίστηκε γύρω στο 1300 για να προστατεύει τους κατοίκους απ΄τις επιθέσεις των Τούρκων και των πειρατών. Σήμερα αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο του νησιού και προσφέρει μαγευτική θέα που σε συνδυασμό με τα παλιά ερείπια σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Η πόλη της Σκιάθου έχει άριστη τουριστική οργάνωση και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για διακοπές ιστιοπλοΐας και το πανέμορφο λιμάνι του, προσελκύει τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους.

Η Σκιάθος επικοινωνεί με τα άλλα νησιά των Σποράδων με ακτοπλοϊκά δρομολόγια και διαθέτει και αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί τοπικές και διεθνείς πτήσεις . Το αεροδρόμιο του νησιού εξυπηρετεί επίσης και επισκέπτες άλλων περιοχών, όπως τα νησιά των Σποράδων και το Πήλιο.

Αν αναζητάτε προορισμό για διακοπές γεμάτες θάλασσα, πράσινο, ηρεμία και σύγχρονες ανέσεις, τότε η Σκιάθος είναι ο προορισμός σας για αξέχαστες διακοπές.